Huisepontweg

Beschrijving

Gekasseide weg, deel van de oude pontweg Nokere-Huise, van het dorpscentrum opklimmend en in oostwestelijke richting lopend over de heuvelkam tussen de Noord- en Ledekouter. In 1708 kampement van de geallieerde legers voor de beslissende Slag van Oudenaarde met de zogenaamde "Grote Molen" als uitkijkpost van de hertog van Malborough. Zuidelijk helling in 1783 uitverkoren locatie voor het nieuwe kasteel van Wannegem door baron Baut de Rasmon.

Verderop te midden van het velden, voormalige Sint-Jozefkapel, een bakstenen pijlerkapel onder zinken tentdakje met bekronend ijzeren kruis. Getraliede rondboognis tussen lisenen, thans met Onze-Lieve-Vrouwekapelletje.