Pulmstraat

Beschrijving

Bij de aanleg van de aardgasleiding werden ten noorden en ten zuiden van de straat en de Stampkotbeek sporen van bewoning uit de late ijzertijd opgetekend in de vorm van kuilen met onder meer talrijke aardewerkscherven uit de vroeg-La-Tèneperiode.

• BAUTERS L. - DE GROOTE K., Zingem, Een kleine kuil uit de metaaltijden nabij de Pulmstraat, Jaarverslag van de provincie Oost-Vlaanderen 1996, Gent, 1997, p. 136.
  • BAUTERS L., BRAECKMAN K., Zingem, Een kuiltje uit de metaaltijden ten zuiden van de Pulmstraat, Jaarverslag van de provincie Oost-Vlaanderen 1996, Gent, 1997, p. 136-137.
  • MOENS J. - DE GROOTE K. - BAUTERS L., Zingem, Een grote kuil uit de ijzertijd aan de Pulmstraat, Jaarverslag van de provincie Oost-Vlaanderen 1996, Gent, 1997, p. 132-135.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen