Keiberg

Beschrijving

Op de wijk "Oude Kerk", ook "Oude Kerkhoek", in het noordoosten tegen de grensscheiding met Hemelveerdegem en Sint-Maria-Lierde. Nog herkenbare verheven cirkelvormige site van de sinds circa 1788 verdwenen parochiekerk van Sint-Martens-Lierde (zie plan van Sint-Martens-Lierde van 1783 door J.B. Minnaert) tussen nummers 25-27 en nummer 31, op de zuidelijke rand van de Larebeekvallei en tegenover de Keiberg (ten noorden van de Larebeek). Oude kerksite met heden gedeeltelijk verdwenen omlopende weg, tevens verstoord door een paar recente landelijke woningen, die evenals (ver)nieuwbouw elders in de straat het huidig beeld domineren.

• Algemeen Rijksarchief (Brussel), Kas van Religie, nr. 423.

Auteurs: Verbeeck, Mieke