Moldergem

Beschrijving

Vroeger zogenaamd Ma(el)derghem. Lange landelijke straat met grillig tracé. Voorheen dicht bij de dorpskern, klooster en school van de zusters van de Visitatie, opgericht in 1882, gesloten in 1975 en in 1982 volledig gesloopt.

Verscheidene kapellen in de straat, onder andere:

• naast nummer 11: bakstenen wegkapel met binnenin ingemetselde herdenkingssteen in achtergevel met vermelding van stichter (burgemeester Ed. Billeau-Simaeys) en bouwjaar (1926) en plaasteren Heilig Hartbeeld;
  • naast nummer 29: wit geschilderde bakstenen wegkapel met beglaasde houten rondboogdeur en bekronend ijzeren kruis op zadeldak (pannen), uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, beeld van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis;
  • kapel bij nummer 100, Hof te Moldergem
  • kapel bij nummer 116, zogenaamd "Moldergemhoeve".