Lindestraat

Beschrijving

Lange kronkelende straat deels gelegen op het grondgebied van het vroegere Hermelgem, leidend van de dorpskern naar Meilegem. Halverwege leidend over de Stampkotbeek of Steenkotbeek. Bij het huidige nummer 19 stond de stenen windmolen, zogenaamd "De Raedtmolen", naar de eigenaar P.J. De Raedt uit het tweede kwart van de 19de eeuw; gesloopt in 1901. De voormalige magazijnen bij de molen werden opgetrokken bij het plaatsen van een stoommachine in 1849. De huidige woning met gecementeerde gevel werd vermoedelijk volgens kadasterarchief gebouwd circa 1920.

• Rijksarchief Gent, Provinciaal Archief, 1830-1850, nummer 2203/1.

Auteurs: Lanclus, Kathleen