Kerkstraat

Beschrijving

Omvat nagenoeg alle oude en smalle dorpsstraten rondom de kerk met inbegrip van enkele doodlopende zijstraatjes. De oude landelijke bebouwing is echter grotendeels aangepast of verdwenen.

Voor het verbouwde huis nummer 44 in een doodlopend gedeelte van de straat ten zuiden van de kerk, bakstenen wegkapel daterend van 1900, zie opschrift in geveltop "J.D.S./1900". Rondboogdeur met ijzeren tralie. Decoratieve tandlijsten. In puntgeveltop beeldje van Sint-Antonius van Padua. Op gemetst altaar beelden van het Heilig Hart van Jezus, Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en de Heilige Theresia. Op houten consoles ernaast de Heilige Jozef met Kind en de Heilige Maria met Kind.

Auteurs: Lanclus, Kathleen