Dokter Persoonslaan

Beschrijving

Tussen het August Van Landeghemplein en de Willebroekse vaart, deel van de drukke verkeersader tussen Mechelen en Dendermonde, via een brug verbonden met de Mechelsesteenweg.

Bebouwing vanaf de jaren 1930; art-decogetinte nummers 21, 27 en 29. Nummer 18 uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, gesigneerd R. Van Dyck. Aangepaste puien (zie winkelfunctie).

Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Mechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita