Kontrijnstraat

Beschrijving

Voorheen met twee houten molens. De oliewindmolen gelegen bij het huidige nummer 9, werd gesloopt in 1891. De tweede molen, een korenwindmolen zogenaamd "Den Contrijn" uit de 17de eeuw, reeds vermeld in de 15de eeuw, heropgebouwd na een brand in 1753, werd in 1884 volledig afgebroken.

• DE KEYZER B., De Lange Weg naar Kluisbergen, Bijdrage tot de historie van Kluisbergen: Bergen - Ruien - Kwaremont - Zulzeke, II, s.l., 1978, p. 301-304.
  • VANDEPUTTE J.L.Th., De molens van het arrondissement Oudenaarde, Uit hun geschiedenis, Oudenaarde, 1974, p. 148-150.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K., TACK A. & VERBEECK M. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Ronse, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja