Appeldonkstraat

Beschrijving

Eén van de oudste straten van Willebroek, bestond naar verluidt reeds in de 12de eeuw als deel van de verbindingsweg vanuit Leest, via Tisselt, Willebroek en Ruisbroek naar de Rupel te Nattenhaasdonk.

De naam Appeldonkstraat gold voor de weg van aan de Oude Dendermondsesteenweg tot aan het Ooievaarsnest (Ruisbroek). Het gedeelte van aan het August Van Landeghemplein tot aan Veert werd later Dorpsstraat en sinds 1928 August Van Landeghemstraat genoemd.

Huidige Appeldonkstraat tussen Kraagweg en de grens met Ruisbroek/Puurs. Aanvankelijk lintbebouwing met arbeidershuizen, verderop en voornamelijk aan de zuidelijke straatzijde industrievestigingen.

Auteurs: Steyaert, Rita