Oude Vesten

Beschrijving

Zuidelijke begrenzing van de oude binnenstad, tot 1871 een smalle zandweg met vestingwal en vroeger houten pallisade aan de noordzijde, volgens KB van 07.03.1871 met nieuwe aflijning, gewijzigd en verbreed volgens plan van architect F.A. Bruneel van 27.05.1875 samen met het aanleggen van de Zuidstraat. Nieuwe aflijning volgens KB van 15.09.1928. Noordzijde nog grotendeels afgezet met blinde tuinmuren, garages of bedrijfjes van de huizen aan Spillegem, Grote Markt en Peperstraat.

• Stadhuis Ronse, Archief Technische Dienst, Rooiplannen, nr. 1; W.AF. 4, nr. 31.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K., TACK A. & VERBEECK M. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Ronse, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n3, Brussel - Turnhout.