Koekamerstraat

Beschrijving

Behoorde tot 1963 tot grondgebied Elzele (Ellezelles), Henegouwen; nu gedeeltelijk grondgebied Ronse en Maarkedal (Schorisse). Belangrijke archeologische vindplaats op het terrein van het zogenaamde "Sint-Pietersbos": aardewerk uit de Gallo-Romeinse periode, opgegraven circa 1840 door E. Joly, in 1877 door E. Delvaux en in de laatste decennia door J. Deconinck en zoon. De straat vormt een aftakking van de Gallo-Romeinse weg van Flobecq naar Volkegem.

• DECONINCK J., Découverte archéologique à Ellezelles, in Annalen Geschied- en Oudheidkundige Kring van Ronse en het Tenement van Inde, XXXIX, 1985, p. 65-70.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen