Fostierlaan

Beschrijving

Nieuwe prestigieuze boulevard volgens goedgekeurd plan van 15.03.1899, als verbinding tussen de oude Saint-Sauveurstraat (thans deels Gefusilleerdenlaan en Charles de Gaullestraat) en Hoogstraat. Overwegend rijkelijke burgerhuizen, pare straatzijde deels met voortuintjes, met twee bouwlagen en mansardeverdieping, vaak opgetrokken in neo-Lodewijk XVI-stijl naar ontwerp van de Ronsese architect H. Cuvelier met interieurs in eenzelfde neo-Lodewijk XVI-stijl met veel glas-in-loodramen meestal uitgevoerd door Devreux (Mons) of in art-decostijl.

• Stadhuis Ronse, Archief Technische Dienst , Rooiplannen, nr. 33.
  • CUVELIER P., mondelinge gegevens.