Stationsberg

Beschrijving

Verbindingsstraat aangelegd in de jaren 1860 tussen de Nederholbeekstraat en Steenbeekdries na ingebruikname van het spoorwegtracé Oudenaarde-Ronse (1861). Gekasseid eerste gedeelte in elleboogvorm en verbredend tot een onregelmatig langgerekt pleintje voor het stationsgebouw naast de spoorwegovergang. Enkel vlakbij en schuin tegenover het station beperkte geconcentreerde bebouwing met diverse woonhuizen uit het derde tot vierde kwart van de 19de eeuw, waar onder een paar voormalige herbergen (nummer 3, nummer 10) en enkele door hun omvang opvallende burgerhuizen (nummer 5, nummer 7).

Auteurs: Verbeeck, Mieke