Kerkemstraat

Beschrijving

Kern van de kleine vroegere gemeente Kerkem, in 1820 gevoegd bij Maarke. Vier straten waarvan drie genaamd Kerkemstraat convergeren bij het parochiekerkje van Kerkem omgeven door ommuurd kerkhof, waarrond zich voorheen de straat vertakte. Weggedeelte van omlopende straat ten zuiden van het kerkhof verdwenen (minstens sinds de eerste helft van de 19de eeuw).

Bron: VERBEECK M. & TACK A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Verbeeck, Mieke