Fremisstraat

Beschrijving

Benaming van straat en gehucht in het noordwesten van Maarke, verwijzend naar de heerlijkheid van Lefremis. Straat vertrekkend vanaf Eikenberg en eindigend bij een voormalige door renovatie ingrijpend vernieuwde hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw (nummer 6), door een holle weg verbonden met Eikenberg. Een afslag westwaarts na nummer 5, heden gereduceerd tot een veldpaadje, leidt tot de grens met Leupegem en naar de zogenaamd "Fremishoeve" circa 1995 vervangen door nieuwbouw.

Bron: VERBEECK M. & TACK A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Verbeeck, Mieke