Etikhovestraat

Beschrijving

Van Etikhoveplein en de kerk noordwaarts leidend tot Maarkendries. Het begin van de gekasseide straat vertakt in twee delen die de kerk met haar kerkhof deels omgeven en waarvan de korte noordoostelijke vertakking voorbij de Holbeek eindigt. Tussen nummer 5 en nummer 6 werd de straat wellicht in het eerste kwart van de 20ste eeuw verbreed. Nog diverse rijhuizen uit de eerste helft van de 20ste eeuw aan de onpare straatzijde zoals een paar doorsnee dorpshuizen van twee bouwlagen en drie traveeën met eenvoudige bakstenen lijstgevel tegenover de kerk: nummer 1, vroeger café zogenaamd "Onder den toren" uit begin 20ste eeuw en nummer 3 uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Auteurs: Verbeeck, Mieke