Stenaartberg

Beschrijving

Benaming waarschijnlijk naar de steenachtige ondergrond op deze plaats; centrum van de voormalige stadssector "op ten Steynaert".

Smalle straat, die van de Plankstraat afhelt naar de Abdijstraat. De linker straatwand wordt volledig ingenomen door de gebouwen van de huidige Heilig-Hartschool en de muur die de koer van het seminarie afsluit; het resultaat is een vrij hoge en gesloten straatwand (zie Diesterstraat, voormalige abdij). De rechter zijde wordt gedomineerd door het imposante herenhuis nummer 1; het braakliggende perceel duidt de plaats aan van de voor kort afgebroken redemptoristenkapel; hierachter de resterende vleugel van het klooster Hiëronymusdal, met aansluitend het hoog en vrij somber gebouw van het redemptoristenklooster.