Sint-Gangulfusplein

Beschrijving

Klein plein aan de Diesterstraat, afgezoomd met vrij recente bebouwing van twee à drie bouwlagen en eenvoudige, lagere 19de-eeuwse huisjes.

Markerende Sint-Gangulfuskerk, ietwat schuin ingeplant, met westgevel aan de Diesterstraatzijde en blijkbaar van oudsher hierbij betrokken als eerste parochiekerk buiten de abdijwallen; eigenlijk gesitueerd aan de rand van een moerassig gebied.

Omgevend plantsoen met jonge beplanting en eenvoudig waterbekken, opnieuw aangelegd na de restauratie van de kerk (1956-19611)