Hoogstraat

Beschrijving

Van de 15de tot de 16de eeuw Demerstraat of Rechte Demerstraat, tijdens de 16de eeuw Hoechstraat, tijdens de 17de eeuw Hooftestraat.

De Hoogstraat vormt de verbinding tussen de markt en de Demerstraat, aan het kruispunt met de Lombaardstraat en de Botermarkt. Drukke handelsstraat met heterogene gevelwanden; de oorspronkelijke bebouwing - 18de- en 19de-eeuwse burgerhuizen - wordt op verschillende plaatsen onderbroken door storende nieuwbouw. Gewijzigde winkelpuien.

• MELCHIOR J., Geschiedenis en beschrijving van Hasselt (Familiearchieven nr. 2062, Rijksarchief Hasselt) , p. 51-56.