Brugstraat

Beschrijving

Het begin der Brugstraat, daar waar ze op de Marktplaats uitloopt, wordt gedomineerd door een terreinverhoging (thans voor het grootste deel ingenomen door boomgaarden). Hier bevond zich de oude burcht, die in 1465 volledig verwoest werd. Dit verklaart de hoge ligging van de Sint-Martinuskerk, die oorspronkelijk bij de burcht lag.

De straat wordt verder gemarkeerd door de volumes van enkele 19de-eeuwse vierkanthoeven, die vlak aan de straat liggen en voorzien zijn van brede inrijpoorten.

Naar de Peremplaats toe wordt de bebouwing meer open; een belangrijk element is hier het ommuurde park van nummer 33.