Grachtschelde

Beschrijving

Straat aangelegd op de gelijknamige zijarm van de Schelde, gedempt in 1961. Van Krekelput naar de Schelde, met een L-vormig tracé omheen de voormalige "refuge van de abdij van Ename". Ter hoogte van Krekelput en Tussenbruggen stond de zogenaamde "Grachtmolen", een korenwatermolen op de Grachtschelde, die reeds bestond in de 13de eeuw en gesloopt werd in 1960. Westelijke zijde van de straat thans ingenomen door de in 1971 gebouwde brouwerij Clarysse, voorheen Felix, en de recentere postgebouwen.

• VANDEPUTTE J.L.Th., De molens van het arrondissement Oudenaarde, uit hun geschiedenis, Oudenaarde, 1974, p. 262-264.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja