Gentiel Antheunisplein

Beschrijving

Pleintje aan de zuidkant van het Liedtspark en ten noorden van het Jezuietenplein. Aangelegd op de plaats van het zogenaamde "' Schildeke" na het verdwijnen van de stadsvesten en de Einepoort (circa 1860) en het dempen van de Burgschelde (1957). Merkwaardige elektriciteitscabine op de hoek met Burgschelde, gebouwd in 1924 naar ontwerp van M. Roelandt van 1923, vorm verwijzend naar rond middeleeuws wachttorentje.

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nr. OUD. 812-3.
  • Van WEGENS I., Oudenaarde: tussen stadhuis en station, Wandeling langs het industrieel patrimonium, Hamme, 1994.