Stationsstraat

Beschrijving

De straat verbindt het centrum met het thans verdwenen station en dito spoorlijn Sint-Truiden-Tongeren. Deze lijn functioneerde van 1879 tot 1957. In 1970-71 werden de sporen opgebroken. In de onmiddellijke omgeving van het station concentreren zich de stroopfabrieken van Borgloon. De straat wordt gemarkeerd door rijhuizen uit het derde kwart van de 19de eeuw, alleenstaande woningen met voortuin uit eind 19de en eerste helft 20ste eeuw, en gebouwen met sociale functie, zie nummers 14-14A (Burgerwelzijn en Turnzaal) en nummer 38 (Landbouwsyndicaat).

• DOORSLAER B. VAN, (ed.), Spoorwegen in Limburg. Provincie Limburg, Dienst voor Industrieel Erfgoed, Hasselt, 1991, pagina's 64-65.