Locquetstraat

Beschrijving

Halverwege de oostzijde van de straat, ommuurde begraafplaats met linderij aan straatzijde. Omheiningsmuur, afsluiting en dodenhuisje van 1946-1947 naar ontwerp van architect D. Beeck. Nabij de ingang rechts: graf van de familie Jacobs naar ontwerp van de Mechelse architect J. Chabot, met de oudste begraving van 1922.

De vijver ten oosten van de begraafplaats is een overblijfsel van de oude Zenne (zie gemeente-inleiding).

• Administratie voor Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg, Bestuur voor Monumenten en Landschappen, Provinciale Directie Antwerpen, dossier Sint-Martinuskerk Hombeek.