Kerkhofstraat

Beschrijving

Geasfalteerd straatje rondom het omhaagd kerkhof met centrale kerk Sint-Bavo. Bebouwing ten westen van de kerk, respectievelijk van links naar rechts: de pastorie (nummer 1), een arbeidershuisje (nummer 3) en een herenhuis (nummer 5). Ten noorden van de kerk situeert zich de Heidebeek met afzomende linden en een overbrugde toegang tot de Kleine Markt.

Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine