Bankelindeweg

Beschrijving

Zuidelijke uitvalsweg vanaf de dorpskom, die getypeerd wordt door lintbebouwing overgaand in losstaande hoevebouw. Ter hoogte van het kruispunt bij de Coeyaard- en de Legerstraat bevindt zich een gehucht vroeger de 'IJzeren deurhoek' genaamd naar de voormalige nabijgelegen gevangenis. Kleine huizengroepering uit het laatste kwart van de 19de eeuw-eerste kwart van de 20ste eeuw bestaande uit enkele burgerhuizen, een boerenarbeidershuisje (nummer 46), een drietal herbergen, onder meer 'De tramstatie' (nummer 39), 'De leeuwerik' en 'De voorstad' en enkele hoevetjes zoals nummer 42.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine