Babbelaarstraat

Beschrijving

Tussen de Cassel- en de Boeschepestraat. Smal, recht verbindingsstraatje aan de zuidelijke zijde afgelijnd met een tuinmuur (Boeschepestraat nummer 11) overgaand in recentere garages naar de Casselstraat toe.

De noordelijke straatzijde heeft een nieuwe doorgang naar het Oudstrijdersplein. Voorts, enkele koermuren waartussen arbeiderswoningen uit de 19de en het eerste kwart van de 20ste eeuw. Deze hebben één à anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak (nokrichting parallel aan de straat), geknikt bij nummers 32-38. Nummers 30, 40 en 42 hebben halfronde bovenvensters. Nummer 28 heeft een vernieuwd bakstenen gevelparement.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine