Veldeken

Beschrijving

Grensstraat met Zomergem (ten westen), voorheen met sporadische oude landelijke bebouwing, thans grotendeels verkaveld met behoud van enkele achterin gelegen aangepaste of leegstaande hoevetjes, onder meer nummer 3 met fraai ijzeren toegangshek aan overhoeks geplaatste gemetste hekpijlers en achter nummers 4a en 5, met behouden rechter aandak met vlechtingen, uitgesneden modillons en 18de-eeuwse deuromlijsting met oren en druiplijst.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1994: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Waarschoot - Zomergem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n5, Brussel - Turnhout.