Schoolstraat

Beschrijving

Eén van de drie belangrijkste dorpsstraten, van de kerk in westelijke richting tot de Kere, voorheen ook Kerkstraat genoemd. Op het einde van de straat stond de zogenaamde "Kerkemolen", de oorspronkelijke dorpsmolen in het bezit van de graven van Vlaanderen, reeds vermeld in 1375. De houten windmolen verdween in 1905, een bijhorende stoommaalderij met schoorsteen domineerde nog lang het straatbeeld.

Heden wordt het straatbeeld bepaald door het klooster met rustoord en schoolgebouwen van de zusters van Sint-Vincentius à Paulo op de hoek met Verbindingsweg en de Rijksbasisschool met vernieuwde gebouwen van 1960 op de hoek met Patronagiestraat. Enkele behouden grote herenhuizen in ruime tuinen.