Veldstraat

Beschrijving

Deel van de oude Gentweg in het dorpscentrum, voorheen met talrijke herbergen, onder meer "De Lusthof" (thans nummer 18) en "De Drie Linden" (nummers 31-33), voorheen met links ervan de zogenaamde "Kapel Onze-Lieve-Vrouw-van-Smarten" of "Lindenkapel" een 19de-eeuwse bakstenen kapel en rustaltaar in de processies, samen met twee aanpalende huizen kerkgoed, teruggaand op een oude fondatie. Thans vervangen door een bakstenen muurkapelletje.

• RYSERHOVE A., Het Knesselare en Ursel van toen, Brugge, 1983, p. 42-43.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1994: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Waarschoot - Zomergem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n5, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen