Weegse

Beschrijving

In 1642 oprichting van een korenwindmolen met later ook rosmolen, volgens A. De Vos echter reeds vermeld in 1481. Volgens Ferrariskaart zogenaamd "Molen De Linde". Afgebrand in 1776 en een jaar later wederopbouw van een houten molen. In 1907 uitgebreid met een "mekanieke maalderij". Molen in 1911 door storm vernield. In 1969 stopzetting van de maalderij.

• DE WILDEMAN J. 1988: Een straat zonder einde. De Weststraat van Sleidinge, ruim honderd jaar lang teruggeblikt, Eeklo, 87-89.
  • S.N. 1983: Gemeentelijk onderwijs te Sleidinge door de jaren heen, Sleidinge, 21.

Bron: LANCLUS K. & VERBEECK M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Lanclus, Kathleen