Zeedijk (Koksijde-Bad)

Beschrijving

Doorlopend over Sint-Idesbald; lintbebouwing doorbroken door zijstraten en Terlinckplein (verlengde van Zeelaan); verspringend gabariet; toenemende recente hoogbouw (appartementen tot zeven bouwlagen) ten nadele van oorspronkelijke bebouwing uit het eerste en tweede kwart van de 20ste eeuw (voornamelijk vier bouwlagen) met vertegenwoordiging van verschillende stijlen als art nouveau, art deco, cottage, neobarok en neo-Vlaamserenaissance; meerdere recente uitbouwen met commercieel karakter voor benedenverdieping; typerend dijkhorloge (confer Sint-Idesbald) tegenover Terlinckplein.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi