Putstraat

Beschrijving

Zuidelijke uitvalsweg van het Dorp; dankt haar naam aan de zogenaamd "Sint-Audomarusput", welke er zich bevindt. Volgens overlevering zou in 633 Sint-Audomarus de blinde zoon van Adolfried met dit putwater hebben gedoopt en hierdoor gezichtsvermogen hebben geschonken. De plaats groeide uit tot een bedevaartsoord en verkreeg later een kapel, welke echter in 1892 werd gesloopt. De put zelf werd gedempt in 1895.

Aansluitende bebouwing van twee bouwlagen onder zadeldaken, uit de tweede helft van de 19de eeuw, naar dorp toe, geleidelijk overgaand in nieuwe bouw (genre bungalow) midden tuin.

Perspectief op zogenaamde "Lindemolen" (zie Burgmolenstraat).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi