Schoolstraat

Beschrijving

Smal straatje van de Markt naar de kruising Voerman-, Luik- en Kazernestraat. Vroeger "Nieustadt". Sinds de 18de eeuw echter Schoolstraat. Is een van de oudste straatjes van Lokeren en was oorspronkelijk slechts een kerkwegel, de kortste weg zijnde naar de kerk vanuit de buitenwijken (Bokslaar, Spoele, Everslaar, Naastveld). Stemmig straatje met perspectiefgezicht op de Sint-Laurentiustoren. Moderne hoogbouw dreigt echter dit beeld te verstoren.

Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs: Demey, Anthony