Drongensesteenweg (Drongen)

Beschrijving

Vroeger ook zogenaamd Drongendreef. Aangelegd in 1826 als eerste en enige rechtstreekse verbindingsweg van het dorpscentrum naar de stad. Belast met tolrechten tot 1889. Oorspronkelijk gekasseide straat afgezoomd met linden, thans aan de buitenkanten voorzien van twee nieuwe baanvakken. Het nu verlaten fabriekscomplex van Alsberge-Van Oost vormt de enige bebouwing. Verderop bevinden zich de volkstuintjes van de Assels. De overkant van de straat (ten noorden) wordt ingenomen door de Ossemeersen.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nd, Brussel - Gent.
Auteurs: Lanclus, Kathleen