Oude-Abdijstraat

Beschrijving

Van de abdij op het Drongenplein naar de Drongenstationstraat. Aangelegd in de 14de eeuw en gekasseid in het eerste kwart van de 19de eeuw, thans geasfalteerd. Oorspronkelijke bebouwing gedomineerd door het zogenaamd "Boerenhof", de boerderij van de abdij, en de dekenij. Heden licht gevarieerde gevelwanden van circa twee bouwlagen met grotendeels aangepaste gevels. Op de zuidelijke zijde omheiningsmuur van de abdij.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nd, Brussel - Gent.
Auteurs: Lanclus, Kathleen