Onze Lieve Vrouwstraat

Beschrijving

Rechte straat met eenheidsbebouwing van telkens per twee aaneengesloten huizen van hetzelfde type, gescheiden door bakstenen tuinmuur en hekpijlers.

Enkel- of dubbelhuizen van twee, drie of vier traveeën en anderhalve of twee verdiepingen, onder zadeldaken (Vlaamse pannen, nok evenwijdig met de straat), van circa 1875, naar verluidt opgetrokken voor het personeel van het bedevaartsoord. Beraapte lijstgevels met vlakke, witgeschilderde omlijstingen rond steekboogvormige muuropeningen. Veelal behouden houtwerk, luiken voor de benedenvensters. Witbepleisterde fries en kroonlijst op modillons. Nummers 16 en 18 gedecapeerd. Nummer 2 hoekhuis met de Groenstraat: voorgevel van drie traveeën, afgeschuinde venstertravee op de hoek en rechter zijgevel van twee traveeën met pseudo-ramen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke