Hogeheerweg

Beschrijving

Oude dorpsstraat als verbinding tussen de kerk en het Sint-Rochusplein. Gedeeltelijk behouden oudere bebouwing met verschillende inplantingen ten opzichte van de huidige rooilijn voornamelijk aan de pare straatzijde (nummers 8 tot 18) en nummer 77 met omhaagde voortuin. Vermeldenswaardig zijn nummers 10-12 twee achterin gelegen boerenarbeidershuisjes van één bouwlaag en drie en twee traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat), daterend uit eerste kwart 19de eeuw. Nummer 14. Tot diephuis omgevormd huisje met beraapte voorpuntgevel met licht getoogde vlak omlijste vensters met duimen. Gewitte zijgevels met getrapte daklijst, lagere stallingen.

Auteurs: Bogaert, Chris