Heerweg-Noord

Beschrijving

Belangrijke verbindingsstraat met de stad, van de Dorpstraat tot Zwijnaardsesteenweg met nieuwe brug over de autosnelweg E5 en Ringvaart. Sterk variërende bebouwing met nog landelijke elementen aan de linker straatzijde ondermeer met grote hoeve en molen op de hoek met de Tramstraat. De rechter straatzijde wordt bepaald door doorsnee 19de-eeuwse en 20ste-eeuwse rijwoningen en het aangrenzend industriepark met moderne watertoren tussen de straat en de verkeerswisselaar van de autosnelwegen E3 en E5.

Auteurs: Bogaert, Chris