Driesstraat

Beschrijving

Oud en licht krommend straattracé vertrekkend van de vroegere Dries. Bebouwing bestaande uit aaneengesloten arbeiders- en kleine burgerhuizen van twee traveeën en twee of drie bouwlagen, uit derde en vierde kwart 19de eeuw. Aanvankelijk bepleisterde lijstgevels, sommige burgerhuizen met behouden eenvoudige stucversiering. Slechts drie kleine huisjes van één verdieping (nummer 21, 23, 25) op de oude rooilijn getuigen dat het hier om een oud straattrace gaat. Enkelhuisjes van twee traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), vermoedelijk uit eerste helft 19de eeuw maar alle met totaal gewijzigde voorgevels.

Auteurs: Verbeeck, Mieke