Binnenweg

Beschrijving

Oud en smal straattracé, ook de zogenaamde Kerkweg, van het eind van de vroegere Driesstraat (nu Edward Blaesstraat) leidend naar de verdwenen Sint-Daneelskapel op de hoek van de Hundelgemsesteenweg en de Jozef Vervaenestraat. Gedeelten van het oorspronkelijk straattracé verdwenen door sloping van verscheidene panden. Vooral afgezet met eenvoudige arbeidershuizen van twee traveeën en twee tot twee en een halve bouwlaag uit tweede helft 19de eeuw. Hoekhuis met de Pieter Lachaertstraat (nummer 10) met versierde bovenvensters en door driehoekig fronton gemarkeerde afgeschuinde hoektravee. Nummer 3 met bewaarde houten winkelpui.

Auteurs: Verbeeck, Mieke