Achterdries

Beschrijving

Oud straattracé, vroeger ook Slinkendriesweg geheten. Leidt van de Grote Dries (ter hoogte van het Scholierenhof op het eind van de Voordries) met een boog in westelijke richting via de huidige Jules Mac Leodstraat naar de Kleine Dries, heden Meersemdries genaamd. Bewaart tussen de dominerende nieuwbouw uit tweede helft 20ste eeuw nog een schuin ingeplante rij gewitte bakstenen arbeidershuisjes (nummer 34-40) van één verdieping uit midden 19de eeuw. Breedhuisjes onder doorlopend pannen zadeldak. Nummer 34 en 36 met voorgevel aan de straatkant achter omhaagde voortuin. Nummer 38 en 40 met voorgevel aan de achtertuinzijde.

Auteurs: Verbeeck, Mieke