Snoekstraat

Beschrijving

Evenals de Eendrachtstraat en Zalmstraat een in 1884 aangelegde verbindingsstraat tussen de Forelstraat en de Vlaamsekaai op de zogenaamde Heirnis. Zie Heernislaan. Verscheidene reeksen arbeiders- en kleine burgerhuizen in eenheidsbebouwing uit eind negentiende eeuw van twee, twee en een halve tot drie bouwlagen en meestal twee travee in repeterend schema. Witbepleisterde lijstgevels met horizontaal gemarkeerde vensterregisters, ondermeer nummer 78-92 die een gaaf bewaarde huizenrij vormen met beluikte benedenvensters, nummer 80 (verbouwd) met bewaarde houten winkelpui, omlijste rechthoekige bovenvensters en een kroonlijst op per drie gekoppelde klossen. Reeds vele onderbrekingen in de straatwand door nieuwbouw of vernieuwde parementen. Daarnaast ook bakstenen rijhuizen met natuurstenen banden en boogstenen, ondermeer nummer 113-123: van twee bouwlagen met hoge kelderverdieping, getoogde muuropeningen, fries met brede doorlopende band waarop geometrische motieven, onder houten kroonlijst met tandlijst en klossen.