Peerstraat

Beschrijving

Eerste tracé dateert van 1898-99, definitieve aflijning van 1935. Het enige overgebleven element van de vroegere bebouwing (nummer 81-91) omringd door moestuin en boomgaard, zorgt voor een groene oase in de Rooigemwijk ten westen van de stad, slechts verstedelijkt in het begin van de eeuw. Ertegenover, twee reeksen arbeiderswoningen met doorlopende ordonnantie uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Verderop in de straat kapel met kruisbeeld volgens gedenksteen opgericht door de Vrienden van het Kruis in 1911.

Auteurs: Lanclus, Kathleen