Myosotisstraat

Beschrijving

Afgelijnd volgens Koninklijk Besluit van 1912. Bebouwing doorgaans iets jonger. Enkele huizen van circa 1930, waaronder twee interessante huizen nummer 29, 31 in nieuwe zakelijkheid naar ontwerp van architect M. Olieux van 1932. Nummer 37 is een gelijkaardig huis (1932) van dezelfde architect, evenals het aansluitende huis Frans van Ryhovelaan nummer 234 van 1933. Huizenrij nummer 1-3 doorlopend in Poperingestraat nummer 2-18. Sociale woningbouw volgens bouwaanvraag naar ontwerp van Th. Desmet van 1932. Bakstenen gevelwanden van twee bouwlagen met duidelijk afgescheiden registers door puilijst. Verscheidene traveeën zijn verhoogd in topgevel met dakvenster. Afgekante hoektravee. In Poperingestraat nummer 12 inspringende winkelpui. Nummer 21-25. Gelijkaardige huizenrij (1920) met Radijsstraat nummer 2-10, zie aldaar.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1932/M/49, M/66; 1933/R/11.
  • Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1932/M/52.