Lieremanstraat

Beschrijving

Afgelijnd bij Koninklijk Besluit van 1866. Gelegen tussen de Leie en de Drongensesteenweg in de Brugse Poortwijk.

In 1876 oprichting van het bedrijf "Societe Allumettes Caussemille Cmp Roche-Marseille", in 1919 overgenomen door "Union Allumettiere Fabriques Belges Allumettes s.a.". Bedrijvigheid stopgezet in 1935 en overgebracht naar Ninove. Gebouwen gesloopt.

Huidig straatbeeld voornamelijk samengesteld uit arbeiderswoningen van het doorsneetype met bepleisterde gevels uit de tweede helft van de 19de eeuw. Voor het beluik, zie Korhoenstraat.