Raveschootstraat

Beschrijving

Zogenaamd naar de "Heerlijkheid van Ravenschoot", sinds eind 14de eeuw binnen de stadsomwalling gelegen. Het Hof van Ravenschoot werd slechts gesloopt in 1908. De huidige rechte verbindingsstraat tussen de Tentoonstellingslaan en de Gustaaf Callierlaan, binnen de nieuwe wijk der Muinkmeersen werd gepland circa 1906 en voornamelijk verkaveld in 1913 samen met de Tentoonstellingslaan.

Vrij homogeen behouden gevelwanden van nog overwegend bepleisterde en beschilderde parementen. Enkelhuizen van twee traveeën met drie bouwlagen en zadeldak doch iets verspringende kroonlijsten. Houten erkers markeren vaak de bel-etages (nummers 1, 3, 2-4, 10, 14). Nummer 8 doorbreekt de homogene wand met zijn bakstenen topgevel, op de erker gedateerd "1913". Nummer 6 vertoont een rijker versierde gecementeerde wand met fraai houtwerk voor de vleugeldeur; nummer 10 is voorzien van een geglazuurd wit en groen bakstenen parement.