Rabotstraat

Beschrijving

Recht straattracé van het Sint-Elisabethplein naar de versterkte sluis zo geheten het "Rabot"; aangelegd na de ontmanteling van het "Groot Begijnhof" en het dempen van zijn vesten in 1860 en in de loop van het volgende decennium bebouwd. Vrij intact bewaard straatbeeld (derde kwart 19de eeuw): bepleisterde en beschilderde lijstgevels van het doorsneetype kleine burgerwoningen met licht gevarieerde gevelordonnantie onder onregelmatige kroonlijstlijn, waartussen enkele kwaliteitsvolle gevels en grotere gebouwen.