Johan Daisnestraat

Beschrijving

Vroeger Nieuwe Casinostraat en later Hippoliet Van Peenestraat, aangelegd in 1856 en verbreed in 1867. Genoemd naar de toondichter H. Van Peene (1811-1864). Verbindt Casinoplein met Twaalfkameren.

Bebouwd met burgerhuizen van het doorsneetype uit vierde kwart 19de eeuw, namelijk lijstgevels van twee en een halve en drie bouwlagen. Doorgaans getoogde vensters in geprofileerde omlijsting (nummers 1-3, 4, 8, 12, 14). Burgerhuizen van drie bouwlagen met rechthoekige vensters, nummers 5, 16-18. De meeste gevels werden voorzien van een vernieuwd, onaangepast parement.

Twee huizen verdienen een afzonderlijke vermelding, namelijk nummer 7 en nummer 10.