Volmolenstraat

Beschrijving

Zogenaamd naar de stadsvolmolen (voor het vollen en bewerken van wollen stoffen) afgebroken bij de aanleg van de Nieuwbrugkaai (1887) en het saneren van de hele wijk waarbij onder meer de Volmolenstraat getrokken werd (tussen 1892 en 1895) in het verlengde van Nieuwpoort.

De rechter straatzijde wordt sinds 19de eeuw volledig ingenomen door schoolgebouwen van het Sint-Lievenscollege (Zilverenberg nummer 1). De linker straatzijde werd bij de aanleg van de straat in zijn geheel ontworpen (nummers 7 tot 23) samen met het hoekpand met de Nieuwbrugkaai (nummers 60-62) en nummer 67-71.